ΕΛΛΑΔΑ

Μείωση ενοικίου κατά 40%: Μέχρι πότε παρατείνεται – Ποιους αφορά

Την παράταση του μέτρου του μειωμένου ενοικίου κατά 40% ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του σημερινού διαγγέλματος προς τον ελληνικό λαό.

Η απόφαση αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο για όσες επιχειρήσεις παραμένουν σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας λόγω υποχρεωτικού λουκέτου ή μειωμένου τζίρου. Αντίστοιχο δικαίωμα θα έχουν και οι επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού, ανεξαρτήτως αν βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας.

Ίδια δυνατότητα θα παρέχεται και στις επιχειρήσεις που επαναλειτούργησαν εντός Μαΐου, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του λιανικού εμπορίου. Ταυτόχρονα, για τις επιχειρήσεις του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού, η μείωση του ενοικίου επεκτείνεται τόσο τον Ιούλιο όσο και τον Αύγουστο.

Τέλος, δικαίωμα μείωσης ενοικίου για την πρώτη κατοικία, καθώς και για τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών τους, διατηρούν και όλοι οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό πακέτο των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ανεβάζει το ύψος των παρεμβάσεων στην ελληνική οικονομία στα 24 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΠΗΓΗ : Athensmagazine.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button