ΕΛΛΑΔΑ

«Μετά το Πάσχα θα ανοίξει η εστίαση!» – Κυβερνητικό τελεσίγραφο για τους επιχειρηματίες (Video)

Μετά το Πάσχα πρόκειται να λειτουργήσει και πάλι η εστίαση αρχής γενομένης από τους εξωτερικούς χώρους, διευκρίνισε το πρωί της Τρίτης ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης. Παράλληλα, καθώς το Πάσχα πλησιάζει πληθαίνουν και τα σενάρια για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό και το αν θα κάνουμε φέτος Ανάσταση στα χωριά μας.

«Όταν θα είμαστε στην κατάλληλη στιγμή, θα επιτραπεί να λειτουργήσει η εστίαση», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε μια χώρα που μπορεί να λειτουργήσει η εστίαση και σε εξωτερικούς χώρους. Πέρυσι ξεκινήσαμε την λειτουργία της εστίασης σε εξωτερικούς και ημι-υπαίθριους χώρους.

Υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσει έτσι. Φαίνεται όμως ότι αυτό θα συμβεί μετά το Πάσχα», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός, γνωστοποιώντας πως εντός του Μαΐου θα εκταμιευθούν οι πόροι του πακέτου στήριξης της εστίασης.

Παράλληλα, μιλώντας στο Mega, επεσήμανε πως ο τουρισμός που έχει σχέση με την εστίαση, θα επαναλειτουργήσει, ανεξαρτήτως του πότε θα λειτουργήσει αυτόνομα ο κλάδος της εστίασης. «Σε ένα κατάλυμα ή όποιος μένει σε ένα ξενοδοχείο, μπορεί να φάει. Η εστίαση που σχετίζεται με τον τουρισμό θα λειτουργήσει.

Το πότε θα λειτουργήσει ανεξάρτητα η εστίαση θα περιμένουμε να μας το πουν οι ειδικοί». Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στη λειτουργία του λιανεμπορίου και το ενδεχόμενο να ξανακλείσει είπε: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί κάτι. Πρώτα από όλα προστατεύουμε την δημόσια υγεία».

Σχετικά με τις αποφάσεις για το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη Αχαΐα ανέφερε: «Το υπουργείο Ανάπτυξης θέλει η οικονομία να είναι ανοικτή».

Μάλιστα, για τις τρεις περιοχές που δεν εγκρίθηκε η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου είπε ότι «η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων πρέπει να μετρήσει την διασπορά του ιού στις περιοχές αυτές. Υπήρξε ξαφνική έξαρση κρουσμάτων μεταξύ Τετάρτης – Παρασκευής και ελήφθη μια διαφορετική απόφαση. Θα συνεδριάσει η Επιτροπή και θα μας πει αν μπορούμε να ανοίξουμε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα».

ΠΗΓΗ: athensmagazine.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button