ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: «Τον Απρίλιο θα είμαστε καλύτερα»

«Πολλοί επενδυτές επιδεικνύουν το ενδιαφέρον τους για την Ελλάδα εν μέσω πανδημίας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: «Τον Απρίλιο θα είμαστε καλύτερα»

Την πεποίθηση ότι από τον Απρίλιο θα βελτιωθεί η κατάσταση σε ό,τι αφορά τη μεταδοτικότητα του ιού εξέφρασε, με δηλώσεις του στο Bloomberg, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε πως δρομολογείται ήδη ένα πρόγραμμα εμβολιασμού που επικεντρώνεται στους ηλικιωμένους άνω των 60 και σε όλους όσοι ταλαιπωρούνται από υψηλού κινδύνου υποκείμενα νοσήματα. «Τον Απρίλιο, εξάλλου, οι καιρικές συνθήκες στην Ελλάδα θα έχουν βελτιωθεί», πρόσθεσε.

Μιλώντας για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι βλέπει πως πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα γι’ αυτή την ιδέα καθώς «οι πολίτες αυτών των χωρών θέλουν να ταξιδέψουν και θέλουν να κάνουμε αυτές τις μετακινήσεις όσο το δυνατόν πιο εύκολες, ειδικά κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «πολλοί επενδυτές επιδεικνύουν το ενδιαφέρον τους για την Ελλάδα εν μέσω πανδημίας» και ότι η χώρα θα αποπληρώσει πρόωρα τμήμα του δανείου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και συγκεκριμένα τα 3,3 δισ. ευρώ από τα συνολικά 5,1 δισ. ευρώ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός εκτίμησε ακόμα πως οι έκτακτες συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊου αποτέλεσαν ευκαιρία, για να επισπευσθούν αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά ανέφερε πως η απειλή κυρώσεων μπορεί να αναγκάσει μία χώρα να αλλάξει συμπεριφορά. «Έχουμε δει βελτίωση το 2021. Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να κινούμαστε σ’ αυτόν τον δρόμο», είπε αναφέρθηκε στην ενίσχυση των συμμαχιών «με χώρες που σέβονται το Διεθνές Δίκαιο», όπως η Ιταλία και η Αίγυπτος.

Πηγή : lifo.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button