ΚΟΣΜΟΣ

Mοιράζει 9 εκατ. σε followers του στο Twitter για να δει αν τα χρήματα κάνουν τους ανθρώπους χαρούμενους

Και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό το πείραμα μέσω των social media

Ένας Ιαπωνέζος δισεκατομμυριούχος αποφάσισε να δώσει περισσότερα από 9 εκατ. δολάρια σε 1.000 followers του στο Twitter, με σκοπό να δει αν θα γίνουν πιο χαρούμενοι.

Μεγάλος λάτρης της τέχνης αλλά και της ροκ μουσικής, ο Maezawa έχει αποφασίσει τον τελευταίο χρόνο να πειραματιστεί με τις αντιδράσεις των χρηστών, δωρίζοντας χρήματα για το καλό της επιστήμης απ’ ότι φαίνεται.

Συγκεκριμένα, το μόνο που θα έπρεπε να κάνουν οι followers του ήταν να αναδημοσιεύσουν το Tweet του δισεκατομμυριούχου. Χίλιοι χρήστες που θα το έκαναν αυτό θα κέρδιζαν το αντίστοιχο χρηματικό ποσό.

Για κάθε χρήστη που θα προλάβαινε να κάνει αναδημοσίευση, ο Yusaku Maezawa, θα του έδινε 9.100 δολάρια.

Η ανακοίνωση του «πειράματος», όπως το ονόμασε ο ίδιος ο Maezawa, έγινε από το κανάλι του στο Youtube, και ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε ότι ήθελε να δει ποιος θα ήταν ο αντίκτυπος από τη δωρεά κάτι παραπάνω από 9 χιλ. δολαρίων στη ζωή ενός ανθρώπου.

Στο βίντεο της ανακοίνωσης, εξηγείται στο κοινό ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα με όποιο τρόπο θέλουν και να απαντήσουν τελικά σε τι τα ξόδεψαν.

Η προθεσμία για να κερδίσει κάποιος έληξε τα μεσάνυχτα στις 7 Ιανουαρίου.

Περισσότεροι από 4 εκατ. χρήστες αναδημοσίευσαν το Tweet του, με τον ίδιο να ανακοινώνει ότι θα υπάρξει κλήρωση για τους 1.000 νικητές και ότι θα ειδοποιηθούν εντός δύο ημερών προσωπικά από τον ίδιο.

Ο Maezawa μάλιστα σημείωσε ότι είναι σε επαφή με κοινωνιολόγους με σκοπό να αναλυθούν τα στοιχεία που ο ίδιος μάζεψε από τις αντιδράσεις των νικητών και από τον τρόπο που ξόδεψαν τα χρήματα.

Τον Ιανουάριο του 2019, ο δισεκατομμυριούχος είχε επαναλάβει το ίδιο πείραμα τάσσοντας 914.000 δολάρια σε 100 χρήστες του Twitter. Οι αναδημοσιεύσεις του Tweet του τότε έσπασαν κάθε ρεκόρ, φτάνοντας τα 4,68 εκατ. Retweet.

H περιουσία του Maezawa εκτιμάται στα 2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

To 2017 ο δισεκατομμυριούχος είχε δώσει 111 εκατ. δολάρια στον πίνακα του Jean-Michel Basquiat, ποσό ρεκόρ για έργο Αμερικανού ζωγράφου:

Σχετικά Άρθρα

Back to top button