ΕΛΛΑΔΑ

Mόλις Ανακοιvώθηκε: Nέο Επίδομα-Αvάσα Eως 800 Eυρώ! Πoιοι Το Δικαιoύνται

Mόλις Ανακοιvώθηκε: Nέο Επίδομα-Αvάσα Eως 800 Eυρώ! Πoιοι Το Δικαιoύνται

Ποιοι θα λάβουν αυτό το επίδομα και πότε;

Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση στη Βουλή, την επόμενη εβδομάδα θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα αφορά τα επιδόματα. Μάλιστα, ανέφερε πως τα χρήματα θα…

Επίδομα ανάσα έως 800 ευρώ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Ποιοι θα λάβουν αυτό το επίδομα και πότε;

Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση στη Βουλή, την επόμενη εβδομάδα θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα αφορά τα επιδόματα.

Μάλιστα, ανέφερε πως τα χρήματα θα πιστωθούν απευθείας στους λογαριασμούς που έχουν δώσει ηλεκτρονικά οι δικαιούχοι, χωρίς να χρειαστεί προσωπική τους παρουσία στις υπηρεσίες.

Δύο μηνιαία επιδόματα επιπλέον θα λάβουν όσοι δικαιούχοι

έχασαν το δικαίωμα επιδότησης τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση στη Βουλή, την επόμενη εβδομάδα θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα αφορά την παράταση των επιδομάτων για να καλυφθούν οι μήνες Ιουλίου και Αύγουστου.

Μάλιστα, ανέφερε πως τα χρήματα θα πιστωθούν απευθείας στους λογαριασμούς που έχουν δώσει ηλεκτρονικά οι άνεργοι, χωρίς να χρειαστεί προσωπική τους παρουσία στις υπηρεσίες.

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Η παράταση, όπως αναφέρει το insider.gr, αφορά τα επιδόματα ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας, καθώς και το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων.

Η δίμηνη παράταση αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

Δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ανεργίας – έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ, μηνιαίως), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος

Δικαιούχοι βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – έως 720 ευρώ (έως 360 ευρώ, μηνιαίως)

Δικαιούχοι επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας – έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ, μηνιαίως).

Σημειώνεται πως δικαιούχοι είναι μόνο, όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση.

Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα, μετά τη λήξη της επιδότησής τους, θα λάβουν αναλογικά μειωμένο ποσό της παράτασης, αντίστοιχο με το χρονικό διάστημα παραμονής στο μητρώο ανέργων, κατόπιν έκδοσης των σχετικών διοικητικών πράξεων….topontiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button