ΕΛΛΑΔΑ

ΜΟΝΟ στην ΕΛΛΑΔΑ! Αριστούχοι με 21.000 μόρια μένουν έξω από τις σχολές που επιθυμούν (Video)

«Είναι άδικο άτομα με 5.000 μόρια λιγότερα από εμάς να περνούν στις δικές μας επιλογές»

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Αριστούχοι μαθητές με 21.000 μόρια μένουν έξω από τις σχολές που επιθυμούν! «Είναι άδικο άτομα με 5.000 μόρια λιγότερα από εμάς να περνούν στις δικές μας επιλογές». 

Μπορεί να συγκέντρωσε πάνω από 20.988 μόρια, μαζί με τα ειδικά μαθήματα, όμως δεν κατάφερε να μπει στη σχολή της επιλογής του, δηλαδή στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Ο λόγος για τον Διονύση Κατάκαλο που έστειλε επιστολή στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως θέλοντας να αναδείξει πως αριστούχοι σαν και εκείνον θα μείνουν εκτός της σχολής επιλογής του λόγω της ΕΒΕ. «Έχουμε να περάσουμε τρεις ελάχιστες βάσεις εισαγωγής, τρεις κόφτες» εξηγεί ο ίδιος μιλώντας στο Open μη μπορώντας να πιστέψει πως για μόλις 0,4 μονάδες στο Ελεύθερο Σχέδιο δεν θα εισαχθεί στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

«Δεν μας δείνεται η δυνατότητα καν να διεκδικήσουμε αυτές τις θέσεις. Μόνη επιλογή είναι οι σχολές σε Πάτρα, Γιάννενα και Χανιά» συμπληρώνει ο Διονύσης και εκτιμά πως αυτές οι σχολές λόγω της ΕΒΕ θα έχουν εισακτέους με καλύτερες επιδόσεις στα γενικά μαθήματα απ’ ότι σε ΕΜΠ και ΑΠΘ! «Υπάρχει ο κίνδυνος η Αρχιτεκτονική της Πάτρας να έχει υψηλότερο μέσο όρο βαθμολογίας επειδή πολλοί αριστούχοι θα τις επιλέξουν επειδή δεν έπιασαν τις ελάχιστες βάσεις εισαγωγής στα ειδικά μαθήματα» λέει χαρακτηριστικά.

Παρόμοια περίπτωση και η Φωτεινή Σαραφιανού που κατέφερε να συγκεντρώσει με τα ειδικά μαθήματα 21.000 μόρια αλλά και εκείνη μένει εκτός της σχολής επιλογής της και θα πρέπει αναγκαστικά να δηλώσει τις ίδιες σχολές με τον Διονύση. Η ίδια απευθυνόμενη στη Νίκη Κεραμέως ζητά να πάρει πίσω τις τρεις ΕΒΕ στην Αρχιτεκτονική. «Είναι άδικο άτομα με 5.000 μόρια να παρνάνε στις δικές μας επιλογές» σημειώνει.

Δείτε όσα είπαν τα δύο παιδιά:

ΠΗΓΗ: athensmagazine.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button