ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός ο καθηγητής Γρηγόρης Ιωακειμίδης

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών, ο συνταξιούχος καθηγητής φυσικής Γρηγόρης Ιωακειμίδης, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή της Ν. Αγχιάλου όπου και κατοικούσε και από το Λύκειο της οποίας συνταξιοδοτήθηκε . Ωστόσο θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του και στον Αλμυρό, καθώς είχε διδάξει επί σειρά ετών στο Γενικό Λύκειο της περιοχής.

Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα στις 15:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου Ν. Αγχιάλου. Ο εκλιπών αφήνει πίσω του τη σύζυγό του, παιδιά και εγγόνια.

Πέθανε η αρχαιολόγος Έβη Τουλούπα

Πέθανε σε ηλικία 97 ετών η αρχαιολόγος Έβη Τουλούπα, που συνέδεσε το όνομά της με την ιστορία της ελληνικής αρχαιολογίας τις τελευταίες δεκαετίες του 20ού αιώνα.

Στο συλλυπητήριο μήνυμά της, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, αναφέρει για την απώλεια της Έβης Τουλούπα:

«Με ευαισθησία και βαθιά πεποίθηση ότι το πολιτιστικό απόθεμα του παρελθόντος αποτελεί το ζωντανό κύτταρο του δικού μας παρόντος, από το 1955 υπηρέτησε αδιάλειπτα την επιστήμη της Αρχαιολογίας και την αρχαιολογική έρευνα. Ως προϊσταμένη στις Εφορείες Αρχαιοτήτων στα Ιόνια Νησιά, στην Ήπειρο και στην Εύβοια, αλλά κυρίως ως Έφορος Αρχαιοτήτων της Ακροπόλεως ταύτισε τη σταδιοδρομία και το δημιουργικό της έργο όχι μόνον με την προστασία και την ανάδειξη του πολιτιστικού μας αποθέματος, αλλά και με την υποστήριξή της σε νέες και πρωτοποριακές και πρωτοπόρες για την εποχή ιδέες, δράσεις και έργα.

Και κυρίως με την υποστήριξή της, την εμψύχωσή της και την εμπιστοσύνη της στους νέους. Είχα την χαρά και την τιμή να συνεργαστώ μαζί της στις αρχαιολογικές έρευνες στην Κέα, και ιδιαίτερα στην Καρθαία. Η Έβη Τουλούπα υπήρξε ένας άνθρωπος ξεχωριστός, πραγματικά προοδευτικός, βαθιά ευγενής, με ιδιαίτερο χιούμορ και με μοναδική κομψότητα. Αφοσιωμένη, συνεπής και ακάματη, πάντα παρούσα για την επιστήμη και τους φίλους της. Θα είναι για πάντα στη μνήμη μας ζωντανή, ευθαλής, προσηνής, δραστήρια».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button