ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μητσοτάκης απάντησε για την Ικαρία: «Με αδικεί η εικόνα»

«Δε νομίζω ότι το λέει κανείς εκδρομή αναψυχής, ότι ξύπνησα ένα πρωί και πήγα στην Ικαρία να φάω ντολμαδάκια γιαλαντζί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε για πρώτη φορά σχετικά με το περιβόητο περιστατικό της Ικαρίας, με τον πρωθυπουργό να αναφέρει μεν πως το σκηνικό δε θα επαναληφθεί, όπως είχε κάνει στην περίπτωση της Πάρνηθας, προσθέτοντας δε πως η εικόνα αδίκησε τις προθέσεις του.

Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργός τόνισε: «Δε νομίζω ότι το λέει κανείς εκδρομή αναψυχής, ότι ξύπνησα ένα πρωί και πήγα στην Ικαρία να φάω ντολμαδάκια γιαλαντζί.

Θα δεχθώ απόλυτα ότι η εικόνα πλήγωσε τους πολίτες. Δεν θα επαναληφθεί. Η εικόνα αδίκησε τις προθέσεις μου».

Μητσοτάκης για Ικαρία: «Κακώς πήρε τη διάσταση που πήρε το συμβάν»

Για το αν νιώθει την ανάγκη να πει συγγνώμη απάντησε: «Τα ίδια άτομα που ήμασταν στο ελικόπτερο, ήμασταν σε ένα γεύμα 15 λεπτών.

Δεν είναι δυνατόν αυτό το θέμα να παίρνει τη διάσταση που πήρε την ίδια στιγμή που η αντιπολίτευση καλούσε σε συγκεντρώσεις στην Ικαρία. Είδατε κανέναν από τη ΝΔ να το αναδεικνύει; Η χώρα χρειάζεται σοβαρή αντιπολίτευση. Στέκομαι στην πρόθεση της κριτικής και είμαι ανοιχτός στην κριτική. Όμως δεν πρόκειται να φτάσουμε και στο άλλο άκρο».

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός είπε: «Υπάρχει η κριτική για ένα φάουλ που έγινε και υπάρχει και η απόσταση όλων αυτών που λέει η αντιπολίτευση».

ΠΗΓΗ : Athensmagazine.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button