ΚΟΣΜΟΣ

Ο σκύλος που σώζει κοάλα στις πυρκαγιές της Αυστραλίας

Ο Bear ένα Border Collie-Koolie και είναι ο μόνος σκύλος στον κόσμο που είναι εκπαιδευμένος να εντοπίζει κοάλα που χρειάζονται βοήθεια και συνδράμει τους πυροσβέστες και τους διασώστες στο έργο τους στις πυρκαγιές στην Αυστραλία.

Ο πληθυσμός των κοάλα στην Αυστραλία κινδυνεύει να εξαφανιστεί, καθώς οι καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα από τον Σεπτέμβριο μαίνονται μέχρι και σήμερα. Πυροσβέστες και εθελοντές προσπαθούν απεγνωσμένα να σβήσουν τις φωτιές αλλά και να σώσουν ανθρώπους και ζώα.

Ο Bear, φορώντας κάλτσες για να προστατεύσει τα πόδια του, πηγαίνει στις πληγείσες περιοχές στη Νέα Νότια Ουαλία και το Κουίνσλαντ και βοηθά τους πυροσβέστες να διασώσουν τα αβοήθητα κοάλα.

Ο σκύλος-διασώστης χαιρετίστηκε ως ήρωας από το Διεθνές Ταμείο για την Προστασία των Ζώων, ένα αυστραλιανό φιλανθρωπικό ίδρυμα ζώων που μοιράστηκε μερικές φωτογραφίες με το γενναίο σκυλί εν δράσει: «Δυστυχώς κανένα κοάλα δεν βρήκαμε ζωντανό για να βοηθήσουμε, αλλά ελπίζουμε πως θα βρούμε κάποια σε παρακείμενες περιοχές…»

Η ιστορία του Bear συγκινεί καθώς ο ιδιοκτήτης του τον εγκατέλειψε επειδή δεν του άρεσε να παίζει. Ευτυχώς ο σκύλος διασώθηκε και μεταφέρθηκε στο Sunshine Coast University, όπου τον εκπαίδευσαν να εντοπίζει κοάλα.

[ifaw] [3pointmagazine]

Σχετικά Άρθρα

Back to top button