ΕΛΛΑΔΑ

Οριστικό με την στρατιωτική θητεία: Στους 12 μήνες γίνεται υποχρεωτική για όλους σε Στρατό, Ναυτικό και Αεροπορία

Τι θα γίνει για όσους υπηρετούν σε συγκεκριμένες υπηρεσίες

Στρατιωτική θητεία: Ανακοινώθηκε μετά από μεγάλη αναμονή στο τι θα γίνει με την στρατιωτική θητεία και για ποιους φαίνεται να αυξάνεται στις υπηρεσίες του Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες ώρες είχε εκδοθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η ΚΥΑ σχετικά με την τρίμηνη αύξηση της θητείας αλλά και ποιες υπηρεσίες θα παραμείνουν στην 9μηνη θητεία.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ποιες υπηρεσίες θα έχουν αύξηση στη θητεία τους και θα κάνουν 12μηνο ενώ ορισμένες υπηρεσίες θα κάνουν 9μηνο.

Στρατιωτική θητεία: Η αύξηση στο 12μηνο

Ειδικότερα οι ρυθμίσεις για την εξίσωση της στρατιωτικής θητείας στο Στρατό Ξηράς με το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία αναρτήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στη Διαύγεια. Μεταξύ άλλων, με τις νέες ρυθμίσεις, εξισώνεται η διάρκεια της πλήρους θητείας των στρατευσίμων του Στρατού Ξηράς με αυτήν των στρατευσίμων στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, σε 12 μήνες για όλους.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει ανακοινωθεί, από την 2021 Γ΄ (ΕΣΣΟ) του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας και την 2021 Β΄ ΕΣΣΟ του Πολεμικού Ναυτικού τίθενται σε εφαρμογή οι νέες ρυθμίσεις με τις οποίες οποία καθορίζεται ο χρόνος οριστικής απόλυσης των οπλιτών και των εφέδρων αξιωματικών από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και οι μονάδες βάσει των οποίων η θητεία ορίζεται σε 9μηνη για τους υπόχρεους πλήρους θητείας.

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, καθορίζεται θητεία διάρκειας εννέα μηνών για τους υπόχρεους πλήρους θητείας που υπηρετούν σε συγκεκριμένες Μονάδες του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας με ειδικά επιχειρησιακά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά, υπό την προϋπόθεση της παραμονής τους στη συγκεκριμένη Μονάδα για το σύνολο της θητείας τους.

Αντίστοιχα για τους Δοκίμους Εφέδρους Αξιωματικούς Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας διάρκεια θητείας δεκαεπτά και δεκατεσσάρων μηνών.

ΠΗΓΗ : Athensmagazine.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button