viral

Όταν οι διασώστες το βρήκαν έμοιαζε με μια άμορφη μάζα με μαλλιά. Μόλις όμως το κούρεψαν μεταμορφώθηκε στο πιο γλυκό πλάσμα!

Ξανά και ξανά, ακούμε ιστορίες ζώων που έχουν υποστεί βάναυση κακοποίηση στα χέρια των ανθρώπων που είχαν σκοπό να τους δώσουν αγάπη και φροντίδα. Ένα κουτάβι που ονομάζεται Ellen είχε εγκαταλειφθεί σε ένα καταφύγιο. Λόγω έλλειψης πόρων, το προσωπικό του καταφυγίου δεν είχε τα χρήματα που απαιτούνταν για τη φροντίδα της Ellen.

Η εμφάνιση του σκύλου λέει πολλά για το πόσο άσχημα του φέρθηκαν. Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τι θα ανάγκαζε ένα άτομο να πάρει ένα κατοικίδιο ζώο στο σπίτι του μόνο και μόνο για να το παραμελήσει.

“Όταν είδαμε για πρώτη φορά αυτό το σκυλί στο κλουβί του, δεν ξέραμε ποιο ήταν το πίσω μέρος του και ποιο το μπροστά,” έγραψε το ίδρυμα ζώων Trio στην σελίδα του στο Facebook.

Ο ιδιοκτήτης του κουταβιού άφησε το τρίχωμά του να μεγαλώσει χωρίς φροντίδα. Τα μαλλιά του σκύλου ήταν μπερδεμένα και βρώμικα. Το προσωπικό δεν μπορούσε ούτε καν να πει το φύλο του ζώου.

Οι μύγες και σκνίπες κατέκλυσαν το κουτάβι και τα πίσω πόδια του σέρνονταν στο πάτωμα αφήνοντας ένα υγρό μονοπάτι, ακριβώς όπως ένα σαλιγκάρι,” δήλωσε η ιδρύτρια του Trio, Sue Naiden.

Η κατάσταση του σκύλου ήταν τόσο κακή που δεν μπορούσαν να καταλάβουν την κατεύθυνση του κεφαλιού του. Σε επόμενη εξέταση ανακάλυψαν ότι η γούνα στα μπροστινά του πόδια είχε ήδη αρχίσει να βγαίνει από τη ρίζα, λόγω του βάρους και των κόμπων της.

Λόγω του ότι δεν είχαν τα απαραίτητα εργαλεία για να καλλωπίσουν το ζώο, η ομάδα διάσωσης το πήγε σε ένα κομμωτήριο σκύλων στο Mutt Hutt.

Ανακάλυψαν ότι το σκυλί ήταν κορίτσι. “Ήταν απίστευτο το πόσα εργαλεία περιποίησης έπρεπε να χρησιμοποιήσουν για να σπάσει το σκληρό κέλυφος της γούνας,” λέει η Naiden. Μετά τον καθαρισμό, έβγαλαν πάνω από δύο της κιλά γούνας.

“Όταν ήρθε η ώρα να ξυρίσουν τη μπερδεμένη γούνα που είχε τυλιχτεί σφιχτά γύρω από τα μπροστινά πόδια της Ellen σαν μια μπότα, η Ellen με κοίταξε και άρχισε να μου δίνει φιλιά,” έγραψε η Naden στο Facebook.

Χρειάστηκε πάνω από μιάμιση ώρα για να απαλλαγεί το σκυλί από όλα τα μαλλιά. Το ζώο δεν μούγκρισε ούτε γάβγιζε, παρά την προφανή ταλαιπωρία, ακόμα και όταν ο καλλωπιστής έπρεπε να κόψει κομμάτια της γούνας που είχε φτάσει 2 ίντσες κάτω από το αυτί της. “Θέλαμε ένα όνομα που ήταν λίγο πολύ συνώνυμο με την ευτυχία” λέει η Naden.

Ονομάστηκε Ellen λόγω της ηθοποιού και παρουσιάστριας Ellen DeGeneres.

“Είναι πραγματικά ένα θαύμα,” λέει η Naiden. Όταν απαλλάχθηκε από όλα τα επιπλέον μαλλιά, οι διασώστες της, συνειδητοποίησαν πόσο μικρή ήταν η Ellen στην πραγματικότητα.

Η Ellen πέρασε από θεραπευτικό μασάζ για να ανακουφιστεί από τον πόνο.

Τα σκυλιά που διασώθηκαν στο καταφύγιο δίδαξαν τη Ellen πώς να παίζει και πώς να κοινωνικοποιηθεί. Με τον καιρό έμαθε να εμπιστεύεται και πάλι τους ανθρώπους, γνωρίζοντας ότι δεν επρόκειτο να κακοποιηθεί ξανά.

Το ίδρυμα Trio δέχτηκε πάνω από 200 αιτήσεις ανθρώπων που ήθελαν να υιοθετήσουν την Ellen.

Κατέληξαν σε τρεις οικογένειες, αλλά η Ellen ήταν αυτή που πήρε την τελική απόφαση.

Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά για την Ellen όταν εντόπισε ένα αγόρι με το όνομα Linus.

Η Naiden λέει ότι όταν η Ellen είδε τον Linus, τα μάτια της έλαμψαν κι αμέσως έτρεξε σ’ αυτόν. “Ήταν σαφές ότι αυτή ήταν η οικογένεια που ήθελε ν’ αποκτήσει,” λέει η Naiden.

διαφορετικό

Σχετικά Άρθρα

Back to top button