ΕΛΛΑΔΑ

Pαγδαiες Εξελίξεις- Αύpιο Οι Αvακοινώσεις: Kάμφθηκαν Οι «Αvτιστάσεις» Mητσοτάκη Για Το Lockdown

Pαγδαiες Εξελίξεις- Αύpιο Οι Αvακοινώσεις: Kάμφθηκαν Οι «Αvτιστάσεις» Mητσοτάκη Για Το Lockdown

Νέα πραγματικότητα σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ραγδαίες Εξελίξεις- Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του iefimerida.gr, οι ειδικοί επιστήμονες έχουν καταλήξει στο απευκταίο ενδεχόμενο, βλέποντας καθημερινά να αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα στο…

Νέα πραγματικότητα σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η εισήγηση είναι αυτό να ισχύσει αμέσως, τα επόμενα 24ωρα.

Ολικό lockdown στη χώρα ανακοινώνει σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο, Πέμπτη, στις 12:00, παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα, σε μια ύστατη προσπάθεια να αναχαιτιστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του iefimerida.gr, οι ειδικοί επιστήμονες έχουν καταλήξει στο απευκταίο ενδεχόμενο, βλέποντας καθημερινά να αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα στο λεκανοπέδιο Αττικής αλλά και στην υπόλοιπη χώρα.

Τρία είναι τα ερωτήματα που μένει να απαντηθούν από τον πρωθυπουργό:

Η διάρκεια του lockdown, αν θα είναι για 15 ή για 30 ημέρες;

Η έναρξη των περιοριστικών μέτρων. Πιθανότερο είναι από τις 6 π.μ. της Παρασκευής ή τι 6 π.μ του Σαββάτου.

Τι θα γίνει με τα σχολεία. Το βέβαιο είναι ότι θα κλείσουν τα Λύκεια, ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με τα γυμνάσια. Τα δημοτικά σχολεία θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν πιθανότατα, όπως ισχύει και στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα θα καταγραφεί νέο «μαύρο ρεκόρ» κρουσμάτων, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει κοντά στις 2.500 νέες μολύνσεις. Χθες, υπενθυμίζεται ότι ανακοινώθηκαν 2.166 νέα κρούσματα Covid-19, 13 θάνατοι και 169 ασθενείς διασωληνωμένοι.

Ετσι, στη σύσκεψη που είχαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν

να κάνει γενικό lockdown στην επικράτεια, ενώ άλλοι εισηγήθηκαν μόνο στην Αττική για έναν μήνα. Η εισήγηση είναι αυτό να ισχύσει αμέσως, τα επόμενα 24ωρα.

Ανακοινώσεις Μητσοτάκη-Τσιόδρα την Πέμπτη στις 12:00

Ετσι, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αύριο στις 12.00, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Είναι προφανές ότι υπό το βάρος των δεδομένων, ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να ανακοινώσει το δεύτερο lockdown για την Αττική. Η πίεση που δέχονται και τα νοσοκομεία της Αθήνας δεν αφήνει πολλά περιθώρια, τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει ότι πρώτο μέλημα αποτελεί η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Υπό αυτές τις συνθήκες, βρισκόμαστε πολύ κοντά στην απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων…πηγή

Σχετικά Άρθρα

Back to top button