ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη: Τσικνοπέμπτη ψήνουμε στο μπαλκόνι και Καθαρά Δευτέρα δεν πετάμε χαρταετό

Μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι η λοιμοξιωλόγος και Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά Ματίνα Παγώνη, τόνισε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα στα νοσοκομεία με πληρότητα των ΜΕΘ που αγγίζει το 90%, κρούοντας τον κίνδυνο για μεγαλύτερη διασπορά τις μέρες που έρχονται.

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε για την Τσικνοπέμπτη, την Καθαρά Δευτέρα και το Πάσχα, φάνηκε επιφυλλακτική ως προς την πορεία της πανδημίας και ενθάρρυνε τους πολίτες να παραμείνουν… εγκρατείς. Παρακάτω οι δηλώσεις της:

Για Τσικνοπέμπτη

«Στο μπαλκόνι την Τσικνοπέμπτη μπορείτε να ψήσετε. Θα μιλάτε και με τους διπλανούς σας και όλα θα είναι πολύ καλά. Νομίζω ότι μια οικογένεια μπορεί να ψήσει και να περάσει ωραία. Επειδή ακόμα έχουμε 1.700 κρούσματα, καλό θα ήταν να είμαστε προσεκτικοί. Μπορούμε να ψήσουμε και να περάσουμε καλά ως οικογένειες. Κάποιοι άνθρωποι επί ένα χρόνο δεν έχουν κάνει τίποτα, οι γιατροί και το υγειονομικό προσωπικό».

Για την Καθαρά Δευτέρα

«Τι χαρταετό να πετάξετε; Αν βγούμε έξω πάλι και ξεκινήσει συνωστισμός δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα. Πάρτι θα κάνουμε; Δεν μπορεί να πάει όλος ο κόσμος στου Φιλοπάππου. Δεν μπορούμε να βγούμε όλοι μαζί. Όταν βγούμε έξω και βλέπουμε ότι υπάρχει πολύς κόσμος, σηκωνόμαστε και φεύγουμε από μόνοι μας χωρίς να μας το πει κανείς» είπε για την Καθαρά Δευτέρα.

Για το Πάσχα

«Για το Πάσχα, έχω πει εδώ και καιρό, ότι θα είναι με μέτρα, μάσκες, αποστάσεις, και με προσοχή στον αριθμό των ατόμων. Όχι, δε θα είναι σαν το περσινό. Όλα θα εξαρτηθούν από το τι παρτίδες εμβολίων θα πάρουμε».

Για τα νοσοκομεία

«Τα πράγματα στα νοσοκομεία είναι πολύ δύσκολα. Έχει καλυφθεί το 90% των ΜΕΘ. Τώρα ξεκινά το δεκαπενθήμερο μετά το lockdown, και τώρα, από την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται μείωση των κρουσμάτων και των εισαγωγών. Δεν περιμένουμε άμεση μείωση των ασθενών στις ΜΕΘ».

Για σχολεία και άνοιγμα αγοράς

«Με βάση τα δεδομένα να δούμε αν από τις 15 Μαρτίου, θα μπορούμε να εισηγηθούμε κάποιο άνοιγμα. Να ξεκινήσουν τα σχολεία να πηγαίνουν τα παιδιά, και να μπορεί και ο κόσμος να πάει σε ένα κατάστημα με ειδικές συνθήκες να ψωνίσει» είπε και συμπλήρωσε «δεν είναι μόνο οι ασθενείς με κορονοϊό. Είχαμε εφημερία στο Γεννηματάς και είχαμε τόσο κόσμο που φτάσαμε στο σημείο να ψάχνουμε πώς θα βρούμε κρεβάτια να τους εξυπηρετήσουμε. Είναι μεγάλες οι μάχες στα νοσοκομεία. Στο Γεννηματάς οι ΜΕΘ για κορονοϊό είναι γεμάτες. Έχουμε κενές μόνο απλές κλίνες covid. Και γίνεται προσπάθεια να βρεθούν νέες ΜΕΘ covid στην Αττική».

ΠΗΓΗ : True.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button