ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο στιχουργός Τάσος Σαμαρτζής – Το συγκινητικό “αντίο” του Νότη Μαυρουδή

Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του ποιητή, στιχουργού και παραγωγού Τάσου Σαμαρτζή γνωστοποίησε, μέσω Facebook, ο φίλος του, Νότης Μαυρουδής. Όπως γράφει ο συνθέτης σε σημερινή ανάρτησή του: «Έχασα έναν φίλο και συνεργάτη μου, στιχουργό – καταγραφέα τής ανθρώπινης μοναξιάς και από τους ανεξερεύνητους ποιητές από τον χώρο των Ελλήνων τραγουδοποιών.

Ο Τάσος Σαμαρτζής, που μπορεί να είχε σπουδάσει γεωλογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, αλλά γνώριζε καλύτερα τα μυστικά τής ανθρώπινης ψυχής και ύπαρξης, εξέπνευσε σήμερα το πρωί (16/8) ύστερα από ταλαιπωρία μακράς διαρκείας· πάλευε με συσσωρευμένες οργανικές βλάβες που του προκάλεσαν πολλά προβλήματα υγείας, μαζί με την αυτοκαταστροφική του τάση, την αμέλεια, την απροσεξία και την παραίτηση.

Τα 65 χρόνια ζωής είναι λίγα (γεν. 3/7/1956) για έναν αστείρευτο ποιητή – στιχουργό – μεταφραστή – παραγωγό – άνθρωπο του ραδιοφώνου. Η θλίψη μεγάλη και η αμηχανία μου ανείπωτη. Αγαπητοί μου, ψάξτε να βρείτε τα γραπτά του. Θα συναντήσετε ένα υλικό με όλες τις διαστάσεις της ζωής και ο καθένας – καθεμία, θα συναντήσει τον καθρέφτη και της δικής του/της ζωής». Ωστόσο σοκ προκαλεί και η είδηση του θανάτου του Άγγελου από το «Κωνσταντίνου και Ελένης»: Σπαραγμός για τους συντελεστές της σειράς.

ΠΗΓΗ: athensmagazine.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button