ΕΛΛΑΔΑ

“Βόμβα” από τον Χαρδαλιά: Σε σκληρό lockdown μπαίνουν δύο ακόμη περιοχές

Κορωνοϊός: Συνεχίζονται οι δύσκολες καταστάσεις με την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα όπου παραμένει το lockdown σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την άρση του lockdown και επισήμανε ότι δεν πρόκειται να γίνει την 1η Μαρτίου.

Συγκεκριμένα ακόμη δύο περιοχές μπαίνουν σε σκληρό lockdown μετά από απόφαση που πάρθηκε από τον Νίκο Χαρδαλιά λόγω της άσχημης κατάστασης με τα κρούσματα.

Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές μπαίνουν σε σκληρό lockdown

Ειδικότερα δύο ακόμα περιοχές προστέθηκαν σε αυτές με αυστηρό lockdown. Πρόκειται για το Ναύπλιο και την περιφέρεια Αρκαδίας, που παρουσίασαν μεγάλη επιδημιολογική αύξηση, οδηγώντας στην συγκεκριμένη απόφαση. Τα νέα παραπάνω περιοριστικά μέτρα έχουν ισχύ από Πέμπτη 25/02/2021 και ώρα 06.00 έως Δευτέρα 01/03/2021 και ώρα 06.00

Έτσι μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στο Δήμο Ναυπλιέων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κατόπιν ΟΜΟΦΩΝΗΣ εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19, η μεν ΠΕ Αρκαδίας εντάσσεται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, ο δε Δήμος Ναυπλιέων εντάσσεται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα έχουν ισχύ από Πέμπτη 25/02/2021 και ώρα 06.00 έως Δευτέρα 01/03/2021 και ώρα 06.00. Ενδεχόμενη παράταση ή άρση των μέτρων θα επαναξιολογηθεί από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορoνοϊού COVID-19 κατά την επόμενη συνεδρίασή της.

ΠΗΓΗ: athensmagazine.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button