ΚΟΣΜΟΣ

Ράγισαν Καρδιές – Η Κηδεία Της Ηρωίδας Λιβανέζας Πυροσβέστη Που Μπήκε Στις Φλόγες Σε Κτίριο Να Σώσει Κόσμο Μετά Την Έκρηξη Και Κάηκε (Video)

Σπάραξε η Βηρυτός στην κηδεία μιας 25χρονης γυναίκας πυροσβέστη η οποία στην προσπάθεια της να απεγκλωβίσει ανθρώπους μέσα από φλεγόμενη αποθήκη μετά την έκρηξη, λιποθύμησε από τις αναθυμιάσεις και κάηκε ζωντανή.

Ο κόσμος στην κηδεία της φώναζε ρυθμικά το όνομα της που είναι Sahar Faris ενώ όλοι μιλούν για τη «νύφη της Βηρυτού που πέθανε». Την αποκαλούν νύφη γιατί η κοπέλα επρόκειτο να παντρευτεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Το καθήκον την κάλεσε όμως αμέσως μετά την έκρηξη. Από τον πυροσβεστικό σταθμό στην περιοχή La Quarantaine της Βηρυτού, μόλις έλαβαν το σήμα η Sahar μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους της μπήκαν στο πυροσβεστικό κα κατευθύνθηκαν προς το λιμάνι και σε μια αποθήκη που καιγόταν μετά την έκρηξη και είχε κόσμο μέσα.

Μόλις έφτασαν στην αποθήκη η Sahar διαπίστωσε ότι στη βιασύνη της πάνω, δεν είχε φορέσει το πυροσβεστικό τζάκετ. Αυτό δε στάθηκε εμπόδιο. Μπήκε μέσα στις φλόγες μαζί με τους συναδέλφους της και δεν ξαναβγήκε ποτέ. Κανείς δεν τους είδε ξανά ζωντανούς και τους τέσσερεις.

Στην κηδεία της «νύφης της Βηρυτού» σήμερα κόσμος από κάθε σημείο της πόλης πήγε να πει το στερνό αντίο στην ηρωίδα πυροσβέστη.

Οι υπόλοιποι 3 νεκροί συνάδελφοι της ήταν οι Jo Noon, Methal Hawwa and Najib Hitti. fanpage.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button