ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία: Το σχέδιο της κυβέρνησης για να τα κρατήσει ανοικτά – Η εφιαλτική πρόβλεψη που όλοι θέλουν να αποφύγουν

Τα σχολεία πρόκειται να ανοίξουν σύντομα, με την κυβέρνηση να έχει τη δική της ανησυχία λόγω κορωνοϊού, ελπίζοντας πως οι προβλέψεις περί «νόσου των παιδιών» δε θα επιβεβαιωθεί.

Μεγάλο ζήτημα είναι και ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, με το ποσοστό να βρίσκεται στο 80% ενώ μαζί με ένα 10% όσων έχουν νοσήσει ή θα νοσήσουν το ποσοστό ανοσίας ανέρχεται στο 90%, το οποίο είναι ικανοποιητικό, αλλά δεν εξασφαλίζει απόλυτα μέσα στο σχολικό περιβάλλον την ομαλή συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με τον Σωτήρη Τσιόδρα να προτείνει συγκεκριμένα μέτρα.

Όπως αναφέρει το Star, ο κωδικός «ανοιχτά σχολεία» απασχολεί την κυβέρνηση, η οποία έχει εκπονήσει σχέδιο για να παραμείνουν ανοιχτά, εφόσον βέβαια δεν υπάρξει δραματική επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Μόνη λύση πάντως θεωρείται ο εμβολιασμός των παιδιών, με το Μέγαρο Μαξίμου να έχει στρέψει την προσοχή του στην εκστρατεία πειθούς της κοινής γνώμης, προκειμένου να αυξηθούν τα χαμηλά αυτή τη στιγμή ποσοστά των εμβολιασμένων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου.

ΠΗΓΗ : Athensmagazine.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button