Θρησκεία

Σήμερα γιορτάζει ο Όσιος Παρθένιος, προστάτης των καρκινοπαθών

Ο Όσιος Παρθένιος έζησε στα χρόνια της βασιλείας του Μ. Κωνσταντίνου. Καταγόταν από κάποια κωμόπολη της Βιθυνίας και ήταν γιος του Διακόνου Χριστοφόρου, από τον οποίο διδάχθηκε την ορθόδοξη πίστη.

Ασχολείτο με το ψάρεμα, στο οποίο είχε θαυμαστές επιδόσεις, και τα ψάρια που ψάρευε τα μοίραζε στους φτωχούς ή τα πουλούσε και τους έδινε τα χρήματα. Επίσης, επισκεπτόταν τους θλιμμένους και τους αρρώστους και τους παρηγορούσε με τον εμπνευσμένο λόγο του και με τα έργα της φιλανθρωπίας του.

Για την ενάρετη παρουσία του, ο Επίσκοπος Μελιτοπόλεως Φίλιππος τον χειροτόνησε Ιερέα. Αργότερα, ο Επίσκοπος Κυζίκου Αχίλλιος τον χειροτόνησε Επίσκοπο Λαμψάκου. Η Λάμψακος ήταν αρχαία πόλη της Μικράς Ασίας στον Ελλήσποντο. Η πλειοψηφία των κατοίκων της Λαμψάκου επί των ημερών του Οσίου Παρθενίου ήταν ειδωλολάτρες, τους οποίους εκείνος κέρδισε με την αγάπη του, τα καλά έργα του, αλλά και με τα θαύματα που επιτελούσε.

Προστάτης των καρκινοπαθών

Η αρετή και η ευσέβεια που έκρυβε στην ψυχή του ήταν τόσο μεγάλη, ώστε ο Θεός τον προίκισε με το χάρισμα της θαυματουργίας, για να μπορέσει να εκδιώκει τους δαίμονες από τους ανθρώπους και να θεραπεύει κάθε είδους ασθένεια. Γι’ αυτό προσφεύγουν σε εκείνον ιδιαίτερα οι πάσχοντες από την επάρατη νόσο του καρκίνου.

Η Κάρα του βρίσκεται στη Μονή Εσφιγμένου Αγίου Όρους. Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου του βρίσκονται στις Μονές Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων, Ροβελίστας Άρτας και Κύκκου Κύπρου.

[heromoms.gr]

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Το spicynews12.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button