ΕΛΛΑΔΑ

Σκελετωμένα μουλάρια λιμοκτονούν στο κλειστό φαράγγι της Σαμαριάς.

Την εγκατάλειψη και κακοποίηση δύο μουλαριών φέρνει στο φως το νέο ενημερωτικό σάιτ για τα ζώα και τα κατοικίδια ZOON.gr

Τα ζώα φαίνεται ότι εγκατέλειψαν ασυνείδητοι μέσα στο κλειστό φαράγγι της Σαμαριάς με αποτέλεσμα, πλέον, να λιμοκτονούν. Την φωτογραφίες κοινοποίησε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων “ Η Προστασία των ζώων”, ο οποίος ενημερώθηκε από ορειβάτη.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος “μέσα στο φαράγγι παραμένουν εγκλωβισμένα δύο μουλάρια εκτεθειμένα όλο το χειμώνα στις καιρικές συνθήκες και χωρίς τη δυνατότητα εύρεσης τροφής. Το ένα ζώο είναι σκελετωμένο και σε κακή κατάσταση,όπως διαπιστώσαμε από τις φωτογραφίες που λάβαμε πριν δύο μέρες, φωτογραφίες που προκαλούν μόνο θλίψη. Ενημερωθήκαμε δε, ότι είναι μεγάλης ηλικίας και δυσκολεύεται να διεκδικήσει την τροφή του”.

Αρμόδιος φορέας, όπως επισημαίνει ο σύλλογος “ Η Προστασία των Ζώων”, για την ευζωία των συγκεκριμένων ζώων είναι η Διεύθυνση Δασών Χανίων ενώ κάθε χειμώνα που ο Δρυμός παραμένει κλειστός, μεταφέρονται σε ειδικό χώρο στα Χανιά.

Είναι απορίας άξιο, όπως επισημαίνει, για ποιο λόγο τα δύο ζώα παρέμειναν εγκλωβισμένα στο κλειστό φαράγγι κοντά στην έξοδο του φαραγγιού σε ένα πολύ στενό σημείο που ονομάζεται «Πόρτες».

O σύλλογός ενημέρωσε τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση. Και επειδή το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό και απειλείται σοβαρά η ζωή των ζώων, ο σύλλογος ζητά να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνσή τους και τη μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο. Ζητούν ακόμα να εξεταστούν να κτηνίατρο και η εφαρμοστεί η νομοθεσία της νομοθεσίας καθώς η εγκατάλειψή τους και η έκθεσή τους σε κίνδυνο αποτελεί παθητική κακοποίηση.

Πηγή: mixanitouxronou.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button