GOSSIP

Σωτήρης Καλυβάτσης: «Eχω να εργαστώ από την Kαθαρά Δευτέρα – Xωρίς τα εμβόλια θα μας είχε φάει η χoλέρα»

«Θα εμβολιαστώ – Αν δεν ήταν τα εμβόλια θα μας είχε φάει η χολέρα»

Για την πανδημία που έχει «χτυπήσει» τον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά και τα περιστατικά σeξουαλικής κακοποίησης που «βλέπουν το φως» της δημοσιότητας, μετά την παραδοχή της Σοφίας Μπεκατώρου, μίλησε ο ηθοποιός.

“Να βρουν τη δύναμη όσοι έχουν παρενοχληθεί και να κάνουν την επίθεσή τους εναντίον του θύτη”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο ηθοποιός, Σωτήρης Καλυβάτσης με αφορμή τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου, σε μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξή του στο GRTimes.gr.

Ο γνωστός ηθοποιός, μεταξύ άλλων, αναφέρεται και στην πανδημική κρίση και τις συνέπειες της στο επάγγελμα του ηθοποιού, ενώ παραδέχεται ότι ο ίδιος έχει να εργαστεί απ’ τον περασμένο Φλεβάρη.

Μεταξύ άλλων, επίσης, εκτιμά ότι περιστατικά σeξουαλικής βίας και παρενόχλησης συμβαίνουν σε όλο το φάσμα των κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων.

“Δεν έχει να κάνει απ’ ότι φαίνεται με την καλλιέργεια, αλλά με το πόσο διεστραμμένοι είναι. Διότι έτσι είμαστε οι άνθρωποι. Δυστυχώς τη βία και την παρενόχληση θα την υποστούμε οι άνθρωποι που είμαστε σε μειονεκτική θέση. Όπως αντιληφθήκαμε απ’ τη Σοφία, δεν είναι απλό να διαχειριστεί κανείς κάτι τέτοιο. Σκέφτεσαι, ότι αν μιλήσεις μπορεί να χάσεις τη δουλειά σου. Σκέφτεσαι τη δύναμη που έχει ο απέναντί σου. Πολλές φορές σκέφτεσαι, θα πιστέψουν αυτόν ή εμένα; Αν είμαστε όλοι ενωμένοι, μπορούμε κυριολεκτικά να καταστρέψουμε όποιον τολμάει να κάνει κάτι τέτοιο!”, τονίζει ο κ. Καλυβάτσης.

“Το άτομο που έχει κακοποιηθεί φοβάται όλους εμάς, την κοινωνική κατακραυγή”
Ο ίδιος, παραδέχεται, ότι και στον κόσμο του θεάματος, ακούγονται συνεχώς φήμες, ωστόσο ποτέ δεν υπήρξε μάρτυρας ενός συγκεκριμένου συμβάντος.

“Αυτά τα πράγματα, δεν τα βλέπουμε. Τα μαθαίνουμε. Το μήνυμα είναι, ότι όσο δύσκολο και αν είναι, πρέπει μόλις ωριμάσει στο μυαλό του ατόμου που έχει κακοποιηθεί το τι συνέβη, να βρει το θάρρος και να το πει. Θα ήμουν δίπλα σε οποιονδήποτε βίωνε κάτι τέτοιο. Είμαι δίπλα στον οποιονδήποτε. Πολλές φορές το άτομο, φοβάται εμάς. Τους υπόλοιπους. Την κοινωνική κατακραυγή. Αντί να ασχολούμαστε με το θύτη και το τι έκανε, ασχολούμαστε με το θύμα λέγοντας “αυτή την βίασαν”. Πρέπει να βρουν τη δύναμη όσοι έχουν παρενοχληθεί και να κάνουν την επίθεσή τους!”, αναφέρει ο γνωστός ηθοποιός.

“Έχω να εργαστώ απ’ τον Φλεβάρη”

Όπως εξηγεί ο Σωτήρης Καλυβάτσης, το επάγγελμα του ηθοποιού είναι έτσι κι αλλιώς σε κρίση. Δύο, με τρεις φορές το χρόνο, υπό συνθήκες κανονικότητας, οι ηθοποιοί μένουν άνεργοι.

“Προσωπικά έχω να εργαστώ από την Καθαρά Δευτέρα, δηλαδή τέλη Φεβρουαρίου. Να φανταστείς πριν το πρώτο lockdown”, εξομολογείται, “Κάποιοι ηθοποιοί μπήκαμε σε αναστολή απ’ τα θέατρα, ωστόσο η αναστολή μετά το καλοκαίρι έπαψε να ισχύει. Μείναμε εκ των πραγμάτων άνεργοι. Άνοιξε το ηλεκτρονικό μητρώο καλλιτεχνών και μέσω αυτού αποζημιώθηκαν οι πιο πολλοί. Εμείς όμως έτσι κι αλλιώς μένουμε άνεργοι δύο και τρεις φορές στο χρόνο. Δεν είμαστε σαν τους δημόσιους υπαλλήλους. Αυτό μας κρατάει όμως σε εγρήγορση”, αναφέρει.

“Θα εμβολιαστώ – Αν δεν ήταν τα εμβόλια θα μας είχε φάει η χολέρα…”

Ο Σωτήρης Καλυβάτσης εκτιμά ότι τα πράγματα είναι… ζόρικα, ενώ τονίζει ότι πρέπει να ανοίξει η οικονομία. Ωστόσο η πανδημία, πρόκειται να αφήσει “κουσούρια”.

“Κάποια στιγμή θα τελειώσει και αυτό το κακό, θα μείνουν όμως σίγουρα κουσούρια. Θα μείνουν συνήθειες, όπως επικοινωνία μέσω social media. Σε μεγάλο βαθμό, κάποιες συνήθειες είναι καλές, όμως οδηγούν στην απομόνωση του ατόμου”.

Ο ίδιος, δηλώνει ότι θα κάνει το εμβόλιο του κορoνοϊού. Αναγνωρίζει ότι τα εμβόλια είναι ένας απ’ τους λόγους που βαδίζει μπροστά η ανθρωπότητα.

“Θα εμβολιαστώ. Έχω την αίσθηση ότι είναι ένας απ’ τους λόγους που είμαστε στη ζωή. Αλλιώς, θα μας είχε φάει η χολέρα…”, καταλήγει.

Πηγή

Σχετικά Άρθρα

Back to top button