ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος η αποζημίωση των 800 ευρώ από την κυβέρνηση: Τι ποσό θα δώσει για τον Δεκέμβριο;

Μείωση της ειδικής αποζημίωσης για τους εργαζόμενους που μπαίνουν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Δεκέμβριο φαίνεται πως είναι έτοιμη να ανακοινώσει η κυβέρνηση με το μέγιστο ποσό να φτάνει τα 534 ευρώ.

Ρεπορτάζ του OPEN, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, αναφέρει πως η ειδική αποζημίωση για τον τελευταίο μήνα του έτους δεν θα είναι 800 ευρώ, αλλά 534. Επιστρέφει, δηλαδή, το ποσό βάσης, που υπήρχε έως και τον Οκτώβριο. Αυτό μεταφράζεται και 17,8 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Άρα, για παράδειγμα, ένας εργαζόμενος που θα τεθεί σε αναστολή από 1-13 Δεκεμβρίου αναμένεται να λάβει για τον Δεκέμβριο ποσό ειδικής αποζημίωσης 231 ευρώ, όπως παγίως συμβαίνει από την αρχή της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται πως εκκρεμεί η πληρωμή των εργαζόμενων σε πληττόμενες επιχειρήσεις βάσει ΚΑΔ για τον μήνα Νοέμβριο. Οι δηλώσεις των αναστολών από πληττόμενες για τον Νοέμβριο επιχειρήσεις συνεχίζονται έως 7 Δεκεμβρίου, ενώ η πληρωμή των ειδικών αποζημιώσεων που θα υπολογιστούν με βάση τα 800 ευρώ, θα γίνει μετά τις 7 Δεκεμβρίου και έως τις 21 Δεκεμβρίου, πιθανότατα στις 11 Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ : Athensmagazine.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button