ΔΙΑΦΟΡΑ

Τεράστια προσοχή πριν βάλετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα: Μπορεί να σας καταστρέψει τη συνταγή αυτή η μοιραία κίνηση

Τα μακαρόνια είναι ένα αγαπημένο μας φαγητό, τόσο για τη γεύση όσο και την ευκολία στο να μαγειρευτούν, ενώ μπορούμε να αδυνατίσουμε τρώγοντάς τα, αλλά σίγουρα όλοι μας κάνουμε κάποια λάθη, που θα μπορούσαμε να αποφύγουμε, για να μην καταστρέψουμε τη συνταγή.

Στο βράσιμο αυτού του πιο αγαπημένου και εύκολου φαγητού, γίνονται και τα περισσότερα λάθη, λοιπόν, και πρέπει να δώσουμε βάση.

Ιδού μερικά που έχουν καταγραφεί από τους ειδικούς:

1) Η κατσαρόλα είναι πολύ μικρή: Είναι ένα από τα πιο κοινά λάθη. Τα μακαρόνια πρέπει να βράζονται σε μεγάλη κατσαρόλα ώστε να μπορούν να βράσουν χωρίς να κολλάνε. Όταν βράζουμε τα μακαρόνια σε λίγο νερό τότε είναι πολύ πιθανόν να λασπώσουν γρήγορα.

2) Ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες: Τις περισσότερες φορές ακολουθούμε τυφλοσούρτη τις οδηγίες στο πίσω μέρος της συσκευασίας. Ο food editor Sherry Rujikarn συμβουλεύει να ακολουθούμε το ένστικτό μας όταν τα μαγειρεύουμε. «Μην σταματάς να τα βράζεις επειδή η συσκευασία λέει ότι πρέπει να μαγειρευτούν για 10 λεπτά. Δοκίμασέ τα κι αν χρειαστεί να βράσουν περισσότερο, δώσε χρόνo».

ΠΗΓΗ : Athensmagazine.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button