Τραγωδία στην Πλάκα: Ποιοι ήταν η Αθηνά Παπαρέσκου και ο Έντμοντ Χινγκς – Το ζευγάρι που έχασε τη ζωή του στην κατάρρευση
Το ζευγάρι που κατοικούσε μόνιμα στον δεύτερο όροφο του κτιρίου που κατέρρευσε μετά την ισχυρή έκρηξη στην οδό Λυσικράτους, στην Πλάκα.
Η Αθηνά Παπαρέσκου, γεννημένη στην Αθήνα, ήταν περίπου 77-78 ετών, ενώ ο σύζυγός της, Έντμοντ Χινγκς, περίπου 77-78 ετών, ήταν Βρετανός και συνταξιούχος. Οι δυο τους είχαν παντρευτεί πριν από 11 χρόνια και ζούσαν στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, το οποίο είχε θέα προς την Ακρόπολη.
Το ζευγάρι έχασε τη ζωή του στην κατάρρευση του κτιρίου, μαζί με ακόμη τέσσερις ανθρώπους που βρίσκονταν σε άλλο διαμέρισμα. Συνολικά τα θύματα της τραγωδίας ήταν έξι.
Η Αθηνά Παπαρέσκου είχε δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στον χώρο του τουρισμού και είχε διατελέσει γενική διευθύντρια της City Sightseeing Athens.
Η Αθηνά Παπαρέσκου, γνωστή και ως «Νανά», ήταν γεννημένη στην Αθήνα και είχε φοιτήσει στο Α’ Γυμνάσιο Θηλέων Αθηνών – Πλάκας, το οποίο την αποχαιρέτησε μετά την τραγωδία.
Στο μικροσκόπιο τα συντρίμμια της φονικής έκρηξης στην Πλάκα για να βρεθούν τα αίτια
Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης εντοπισμού των αγνοουμένων στην οδό Λυσικράτους στην Πλάκα, η οποία κατέληξε με τον τραγικό απολογισμό των έξι νεκρών, οι αρμόδιες υπηρεσίες συνεχίζουν τις έρευνες στο σημείο της κατάρρευσης του κτηρίου στην καρδιά της Αθήνας.
Τα συνεργεία της Πυροσβεστικής και του Δήμου Αθηναίων έχουν ξεκινήσει τη μεταφορά των δομικών υλικών από τα ερείπια σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου πραγματοποιείται λεπτομερής εξέταση από εξειδικευμένα κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Αθηνών.
Στόχος των ερευνών είναι να εντοπιστούν στοιχεία μέσα στα συντρίμμια που θα μπορούσαν να φωτίσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η ισχυρή έκρηξη και να προσδιοριστεί η ακριβής αιτία της τραγωδίας.
Δείτε το βίντεο:
Την ίδια ώρα, οι αρμόδιες υπηρεσίες στρέφουν την προσοχή τους και στα γειτονικά κτήρια, τα οποία υπέστησαν σοβαρές ζημιές από το ωστικό κύμα της έκρηξης.
Μάλιστα, αύριο, Δευτέρα (28/9) αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη αυτοψία από την Πολεοδομία, προκειμένου να αξιολογηθεί η στατική επάρκεια των κατασκευών και να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κίνδυνοι για την ασφάλειά τους.









