Θρήνος προκαλείται στον τραπεζικό κόσμο και όχι μόνο, αφού σήμερα (10/9) πέθανε ο τραπεζίτης και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίο του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», Γιώργος Αρώνης.
Ο Γιώργος Αρώνης άφησε το δικό του στίγμα στον τραπεζικό κλάδο ήταν για πολλά χρόνια στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας και εν συνεχεία της Alpha Bank. Εδώ και ένα χρόνο ήταν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίο του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», με έναν ακόμη τραπεζίτη να πεθαίνει πρόσφατα.
Ποιος ήταν ο Γιώργος Αρώνης
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Σπούδασε Οικονομικά και ήταν κάτοχος MBA, major in Finance, του ALBA.
Ξεκίνησε την καριέρα του στην ABN Amro, ενώ το 1999, μετακινήθηκε στην Εθνική Τράπεζα και το 2002 ανέλαβε επικεφαλής λιανικής τραπεζικής.
Το 2004 εντάχθηκε στο δυναμικό της Alpha Bank και ήταν αυτός που ανέλαβε την ενίσχυση της παρουσίας της τράπεζας στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα της τραπεζικής λιανικής. Εξελίχθηκε γρήγορα και το 2008 ανέλαβε Γενικός Διευθυντής ενώ το 2017, στο πλαίσιο της σημαντικής διοικητικής αναδόμησης της Alpha Bank, ορίστηκε αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος.
Το 2018 είχε θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου ωστόσο τον Νοέμβριο λίγο πριν την εκλογή του νέου επικεφαλής της τράπεζας απέσυρε την υποψηφιότητα και υπηρέτησε ως σύμβουλος της νέας διοίκησης. Στο τέλος του 2019 ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από την τράπεζα.
Η πιο μεγάλη απόφαση της ζωής του
Η απόφαση του Γιώργου Αρώνη να αποσυρθεί από την κούρσα διαδοχής στην Alpha Bank ήταν μια καθοριστική στιγμή. Ο χαμηλών τόνων πολύπειρος τραπεζίτης, με δεδομένο ότι η ψηφοφορία θα ήταν οριακή για την εκλογή του νέου CEO, αποφάσισε ότι προέχει η ομόνοια εντός της τράπεζας.
Είναι σαφές ότι ο κ. Γιώργος Αρώνης αποφάσισε να κινηθεί με αποκλειστικό γνώμονα το καλό της Alpha Bank. Η τράπεζα έπρεπε να «φύγει μπροστά» και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της «μεγάλης καταιγίδας» που πλήττει τούτη τη δύσκολη ώρα το τραπεζικό σύστημα.
Και στο τιμόνι της τράπεζας βρίσκεται ο επίσης πολύπειρος κ. Βασίλης Ψάλτης ο οποίος πρέπει να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις των επόμενων ετών. Όπως ο κ. Αρώνης εξηγούσε ο ίδιος στην επιστολή του «η διαδικασία θα ήταν οριακή και ένα αποτέλεσμα 6-5 ή και 7-4 για την εκλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου θα άφηνε βαθιά σημάδια στην τράπεζα, νικητές και ηττημένους κάτι που ίσως ήταν φυσιολογικό και αναμενόμενο σε άλλες εποχές αλλά αξεπέραστο στη συγκυρία που βρισκόμαστε».