ΕΛΛΑΔΑ

Την παντρεύτηκε, της τα’ γραψε όλα, τον εγκατέλειψε – Τα πήρε πίσω με τη βούλα του Αρείου Πάγου

Δικαιώθηκε από τον Άρειο Πάγο ένας συνταξιούχος που είχε γράψει τα πάντα στην 41χρονη σύζυγό του…

Ο εν λόγω συνταξιούχος παντρεύτηκε 41χρονη αλλοδαπή με δύο παιδιά και κάποια στιγμή ο ίδιος έγραψε στο όνομά της κάποια από τα ακίνητά του.

Όμως όταν αρνήθηκε να της δώσει κι άλλα, αυτή τον εγκατέλειψε και σύναψε σχέση με Ελληνογερμανό.

Ο Άρειος Πάγος διέγνωσε «βαριά αχαριστία» και την υποχρέωσε να επιστρέψει όλη την ακίνητη περιουσία που της είχε δωρίσει όταν ήταν παντρεμένοι.

Ο Έλληνας που κατάγεται από το Ιόνιο σε ηλικία 67 ετών συνταξιοδοτήθηκε από τη Γερμανία όπου είχε πάει μετανάστης και επέστρεψε στην Ελλάδα. Εκμεταλλευόταν επιχείρηση με ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά επειδή αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας προσέλαβε 41χρονη οικιακή βοηθό από την Αλβανία. Η γυναίκα ήταν διαζευγμένη με δυο παιδιά. Μεταξύ τους σύντομα αναπτύχθηκε ειδύλλιο το οποίο τον Μάιο του 2001 κατέληξε σε γάμο.

Όπως αναφέρει το thebest.gr, μετά το γάμο ο 69χρονος πια, παραχώρησε με συμβόλαιο στη 41χρονη ένα σπίτι 231τ.μ. επί οικοπέδου 462τ.μ. ενώ ο ίδιος κράτησε εφ όρου ζωής την επικαρπία.

Στο συμβόλαιο υπήρχε όρος ότι η δωρεά δεν μπορεί να ανακληθεί εκτός από τις περιπτώσεις της εγκατάλειψης συζυγικής στέγης, παράλειψης φροντίδας και περιποίησης του υπερήλικου συζύγου απαιτήσεις για παραχώρηση με δωρεά και άλλου περιουσιακού στοιχείου σε περίπτωση διαζυγίου από υπαιτιότητα της συζύγου ή αν ο δωρεοδόχος φανεί βαριά αχάριστος απέναντι στον δωρητή ή στο σύζυγο.

[aftodioikisi]

Σχετικά Άρθρα

Back to top button