ΕΛΛΑΔΑ

Τζώρτζογλου: «Κοινώνησα τη Μ. Έβδομάδα – Ο άθεος Αϊνστάιν λίγο πριν το τέλος είπε “υπάρχει Θεός”»

"«Φοβάμαι πλέον στις μέρες μας να μιλάω για τη θρησκεία γιατί μπορεί να θεωρηθώ γραφικός. Υπάρχει μια έντονη, αν θέλεις, πολεμική από ορισμένους οι οποίοι είτε είναι άθεοι είτε είναι οτιδήποτε άλλο"

Καλεσμένος της Τατιάνας Στεφανίδου στην εκπομπή “Μαζί σου” ήταν ο Στράτος Τζώρτζογλου , μιλώντας -μεταξύ άλλων- για την επαναλειτουργία των εκκλησιών, κάτι που ο ίδιος περίμενε, καθώς δηλώνει θρησκευόμενος. Μάλιστα, ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι κοινώνησε ήδη τη Μ. Παρασκευή και παρακολούθησε κανονικά τις λειτουργίρε της Μ. Εβδομάδας.

«Θεωρώ ότι πρέπει να ακούμε τους επιστήμονες, όπως και η πολιτεία πολύ σοφά λειτούργησε που έστω και για ενάμιση μήνα μπήκαμε σε καραντίνα για αυτό και δεν είχαμε την εξάπλωση του κορωνοϊού που είχαν άλλα κράτη. Τη Μεγάλη Εβδομάδα όμως, για παράδειγμα, σκεφτόμουν τι ωραία που θα ήταν να έβαζαν τον Επιτάφιο πάνω σε ένα αμάξι και να πήγαινε στις γειτονιές με μεγάφωνα» ανάφερε, αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος κοινώνησε την Κυριακή που άνοιξαν οι Εκκλησίες, αλλά και τη Μεγάλη Παρασκευή που ήταν κλειστές.

«Δεν ήμουν μέσα στην εκκλησία. Ο ιερέας του ναού που τον ήξερα μου είχε αφήσει ένα παραθυράκι ανοιχτό και ήμουν απ΄έξω από την εκκλησία. Προσευχόμουν,
ακολουθούσα όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, πήγα σε όλες τις λειτουργίες και μία μέρα απ΄αυτές κοινώνησα» τόνισε.

Τέλος, ο ηθοποιός εξήγησε ότι η επιθετικότητα κάποιων που δεν πιστεύουν τον έχουν κάνει να φοβάται πια να μιλά για τα δικά του “πιστεύω”
«Φοβάμαι πλέον στις μέρες μας να μιλάω για τη θρησκεία γιατί μπορεί να θεωρηθώ γραφικός. Υπάρχει μια έντονη, αν θέλεις, πολεμική από ορισμένους οι οποίοι είτε είναι άθεοι είτε είναι οτιδήποτε άλλο. Προσπαθείς να μην είσαι χομπίστας Χριστιανός όπως να μην είσαι και χομπίστας επιστήμονας, επειδή πολλά ακούγονται πια.

Μέχρι τελικά να αποδειχθούν και να καταλάβουμε.Καταλαβαίνω να μην χρησιμοποιείς το ίδιο κουτάλι στη Θεία Κοινωνία παρ’ όλο που έχουν υπάρξει στιγμές στην ιστορία… Θυμάμαι ένας παπάς κοινωνούσε λεπρούς και ο ίδιος ερχόταν σχεδόν κάθε μέρα σε επαφή με τους λεπρούς και δεν κόλλησε ποτέ. Υπάρχουν δηλαδή παραδείγματα που ανατρέπουν τα επιστημονικά δεδομένα και ξαφνικά ένας Αϊνστάιν, που για πολλά χρόνια πιθανόν να ήταν άθεος, ξαφνικά στο τέλος της ζωής του είπε πως υπάρχει Θεός» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: omorfhzwh.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button