ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλακόπουλος: Μη συνδέουμε τον θάνατο ηλικιωμένων με το εμβόλιο

«Aρκετοί υπερήλικες θα χάσουν τη ζωή τους εφόσον εμβολιαστούν, αλλά από οποιαδήποτε αιτία, δεν σημαίνει ότι θα πεθάνουν από το εμβόλιο, να μην τα συνδέσουμε»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας σημείωσε ότι αρκετοί υπερήλικες θα χάσουν τη ζωή τους εφόσον εμβολιαστούν
Ξεκίνησε το Σάββατο ο εμβολιασμός, των ατόμων άνω των 85 ετών, και αρκετοί ηλικιωμένοι είναι προβληματισμένοι με την ασφάλεια του εμβολίου για τον κορονοϊό.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τους ηλικιωμένους είναι ότι είναι πολύ προβληματισμένοι με την ασφάλεια του εμβολιασμού. Ο δικός μας ρόλος είναι να τους πείσουμε ότι πρέπει να εμβολιαστούν και να πάνε στο ραντεβού του, αλλιώς το σύστημα βγαίνει έξω. Το σύστημα είναι απλό, αλλά δεν έχουν μπει πολλά εμβολιαστικά κέντρα, όπως για παράδειγμα σε νησιά», υπογράμμισε μιλώντας στο Open, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι «αρκετοί υπερήλικες θα χάσουν τη ζωή τους εφόσον εμβολιαστούν, αλλά από οποιαδήποτε αιτία, δεν σημαίνει ότι θα πεθάνουν από το εμβόλιο, να μην τα συνδέσουμε»

Συνολικά, έως χθες το βράδυ, είχαν εμβολιαστεί περίπου 80.000 άτομα από την αρχή της διαδικασίας και τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει σταδιακά και η χορήγηση της δεύτερης δόσης σε όσους εμβολιάστηκαν πρώτοι από τα τέλη Δεκεμβρίου, όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Υπενθυμίζεται ότι o εμβολιασμός κατά της covid-19 είναι δωρεάν για όλους.

Οδηγίες για την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού

Την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού, ο πολίτης μεριμνά για την έγκαιρη προσέλευσή του στο Εμβολιαστικό Κέντρο (τουλάχιστον 15′ πριν από την ώρα του ραντεβού), με στόχο να διευκολυνθεί η ομαλή ροή της διαδικασίας εμβολιασμού και να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις.

Σημειώνεται ότι, την ημέρα του ραντεβού, ο πολίτης οφείλει:

  • Να φέρει την Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων του.
  • Να γνωρίζει τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση του ραντεβού του.
  • Επιπλέον, να φέρει τον κωδικό QR, όπως δημιουργήθηκε κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (γραπτό μήνυμα SMS ή e-mail).

[ethnos]

Σχετικά Άρθρα

Back to top button