ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλακόπουλος: «Να ανοίξουν ελεύθερα τα μαγαζιά για όσους είναι εμβολιασμένοι»

Μέσα στο καλοκαίρι πρέπει να έχει επιτευχθεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας του πληθυσμού τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας

Για την αποκλιμάκωση της πανδημίας, την άρση των μέτρων αλλά και για τα προνόμια σε όσους εμβολιαστεί μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Τρίτη (8/6) ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Η πανδημία βρίσκεται εδώ και θα πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί» τόνισε στο Mega. Αναφερόμενος στην άρση των τελευταίων περιορισμών, επεσήμανε πως: «το θέμα της μουσικής έχει 2 πτυχές. Η μουσική με χαμηλά ντεσιμπέλ δε δημιουργεί το παραμικρό πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν τελειώσαμε να την πανδημία, δεν πρέπει να ρισκάρουμε την ανάσχεση της αποκλιμάκωσης που υπάρχει».

«Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση από εμάς τους ίδιους» είπε και εστιάζοντας στα κορωνοπάρτι που γίνονται σε διάφορες πόλεις, σχολίασε: «δεν είμαστε σε μια κατάσταση να κάνουμε πάρτι ελεύθερα».

«Ό,τι γίνεται οργανωμένα είναι καλύτερα από ό,τι γίνεται δήθεν παράνομα. Κανείς δε θέλει να στερήσει τη διασκέδαση από τους ανθρώπους» τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΠΗΓΗ: athensmagazine.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button