Βικτώρια Δέλλα: Η μεγάλη απόφαση στα 18 της – Αφήνει την Αθήνα και ξεκινά νέα ζωή στην Κύπρο
Μόλις τρεις μήνες έχουν περάσει από τη μεγαλύτερη απώλεια της ζωής της και η Βικτώρια Δέλλα καλείται, στα 18 της χρόνια, να κάνει ίσως το δυσκολότερο αλλά και σημαντικότερο βήμα της: να σταθεί στα πόδια της και να ξεκινήσει τη δική της ζωή.
Η κόρη του Τραϊανού Δέλλα και της αείμνηστης Γωγώς Μαστροκώστα αφήνει πίσω της την Αθήνα και ανοίγει ένα εντελώς καινούργιο κεφάλαιο στην Κύπρο, όπου πρόκειται να σπουδάσει Ιατρική. Πρόκειται για έναν στόχο που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, είχε θέσει εδώ και χρόνια και είχε συζητήσει πολλές φορές με τη μητέρα της.
Από το πένθος σε μια καινούργια αρχή
Η Γωγώ Μαστροκώστα έφυγε από τη ζωή στις 25 Μαΐου 2026, έπειτα από τη μάχη που έδινε με την υγεία της. Η Βικτώρια βρέθηκε μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες αντιμέτωπη με δύο εντελώς διαφορετικές πραγματικότητες: από τη μία το βαρύ πένθος για τη μητέρα της και από την άλλη την αποφοίτηση από το σχολείο και την έναρξη της ενήλικης ζωής της.
Στην αποφοίτησή της είχε δίπλα της τον πατέρα της, Τραϊανό Δέλλα, όμως με μια συγκινητική ανάρτηση είχε ξεκαθαρίσει ότι αισθανόταν εκεί και τη μητέρα της, την οποία αποκάλεσε «αστέρι» της. Μάλιστα, έγραψε πως όσα της δίδαξε η Γωγώ και η αγάπη που της έδωσε θα την ακολουθούν καθημερινά.
Και τώρα έρχεται η Κύπρος.
Η 18χρονη πρόκειται να εγκατασταθεί στο νησί για να ακολουθήσει το μεγάλο της όνειρο και να σπουδάσει Ιατρική. Στη νέα της ζωή θα έχει έναν δικό της άνθρωπο πολύ κοντά της: τη νονά της, σχεδιάστρια μόδας Στάλω Ηλία, η οποία κατοικεί μόνιμα στη Λάρνακα και υπήρξε επί χρόνια στενή φίλη της Γωγώς Μαστροκώστα.
Η υπόσχεση στη μητέρα της
Το πιο συγκινητικό, όμως, βρίσκεται στα λόγια που είχε επιλέξει η ίδια η Βικτώρια για να αποχαιρετήσει τη μητέρα της.
Στον επικήδειό της είχε θυμηθεί πως από μικρή της έλεγε ότι, όταν θα έφευγε για σπουδές, θα την έπαιρνε μαζί της. Μετά τον θάνατό της, η Βικτώρια έδωσε διαφορετικό νόημα σε εκείνη την παιδική επιθυμία: μπορεί η μητέρα της να μη βρίσκεται πλέον σωματικά δίπλα της, όμως αισθάνεται ότι θα την έχει μαζί της όπου κι αν βρίσκεται.
Αυτό ακριβώς αποκτά σήμερα ακόμη μεγαλύτερη σημασία.
Λίγο πριν από την αναχώρησή της, η οικογένεια βρέθηκε ξανά στο Ευηνοχώρι για το τρίμηνο μνημόσυνο της Γωγώς. Σύμφωνα με δημοσίευμα, η Βικτώρια έδωσε και μια υπόσχεση στη γιαγιά της: να επιστρέψει έχοντας πάρει το πτυχίο της.
Ουσιαστικά, η Κύπρος δεν είναι απλώς μια μετακόμιση. Είναι η πρώτη μεγάλη δοκιμασία μιας νεαρής γυναίκας που καλείται να χτίσει τη ζωή της έχοντας χάσει τον άνθρωπο που μέχρι πριν από λίγους μήνες αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα στηρίγματά της.
Η Βικτώρια Δέλλα αλλάζει χώρα, καθημερινότητα και ζωή. Και μαζί της παίρνει μια υπόσχεση: να προχωρήσει, να πραγματοποιήσει το όνειρό της και κάποια ημέρα να κρατήσει στα χέρια της το πτυχίο που τόσο ήθελε να δει και η μητέρα της.











