ΕΛΛΑΔΑ

Απόφαση βόμβα: Τέλος τα δωρεάν self test!

Πόσο θα τα πληρώνουμε;

Τέλος στη δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία, προανήγγειλε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θανάσης Παπαθανάσης.

Όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στο Open, τα φαρμακεία από τις 19 Ιουνίου δεν θα δίνουν δωρεάν self test. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος αυτό είναι σε συνεννόηση και με την κυβέρνηση.

Ο κύριος Παπαθανάσης, μιλώντας στο OPEN σημείωσε: «Ως Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πήραμε απόφαση να επεκτείνουμε το δίμηνο διανομής έως τις 19 Ιουνίου. Η συμφωνία που έχουμε κάνει είναι ότι θα καλύπτουμε την κοινωνία μέχρι τέλος του μήνα. Εμείς έχουμε τη δυνατότητα οι πλατφόρμες να είναι ανοιχτές. Σταματά η δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία, είναι μία απόφαση που είναι εις γνώση της πολιτείας, η συμφωνία που υπήρχε ήταν για τους δύο μήνες, η συμφωνία εκπνέει αυτές τις μέρες».

Aυτό συμβαίνει πάντως ενώ ήδη ο φαρμακευτικός σύλλογος Αχαΐας έχει προβεί σε «αντάρτικο» αφού όπως είχε ανακοινώσει μία εβδομάδα νωρίτερα θα σταματούσε τη νέα δωρεάν διάθεση των self test καθώς από χθες, Δευτέρα 7 Ιουνίου θα διατίθεντο μόνο όσο είχαν μείνει στα φαρμακεία. Στην ανακοίνωσή του ο φαρμακευτικός σύλλογος Πάτρας δήλωσε ότι αυτό οφείλεται σε φόρτο εργασίας. Το συγκεκριμένο γεγονός δημιούργησε μεγάλες ουρές στα φαρμακεία της Πάτρας.

ΠΗΓΗ: athensmagazine.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button