ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Θρήνος για τη 17χρονη μαθήτρια που «έφυγε» από τη ζωή

Ηράκλειο: Θρήνος για τη 17χρονη μαθήτρια που «έφυγε» από τη ζωή
(Η άτυχη Μαρία, σε φωτογραφία από το facebook που ανάρτησε, αποχαιρετώντας την, ο πατέρας της, Αριστοφάνης Τζιμπιμπάκης)

Θρήνος στο Ηράκλειο για το θάνατο της 17χρονης μαθήτριας του ΓΕΛ Γουβών, Μαρίας Τζιμπιμπάκη. Η κοπέλα έχασε χθες τη μάχη για τη ζωή, μετά από σοβαρή ασθένεια που αντιμετώπισε τους τελευταίους μήνες.

Η κηδεία της άτυχης Μαρίας θα γίνει σήμερα στις 2 το μεσημέρι στην Αγία Τριάδα Κάτω Βάθειας.

Ο πατέρας της Μαρίας, Αριστοφάνης Τζιμπιμπάκης, ήταν για χρόνια στέλεχος της ΥΠΑ.

Ο αποχαιρετισμός των καθηγητών της

“Συνηθίσαμε να αποχαιρετούμε κάθε χρόνο τους μαθητές μας. Παιδιά δικά μας που, και με τη βοήθεια τη δική μας, ανοίγουν τα φτερά τους και πετούν μακριά… Όμως τούτος εδώ ο αποχωρισμός είναι διαφορετικός. Πώς να αποχαιρετήσεις για πάντα τη μαθήτρια σου; Πώς να δεχτείς ότι δεν θα ξαναδείς το χαμόγελο της μέσα στην τάξη; Είναι στιγμές που η σιωπή έχει μια εκκωφαντική αυτάρκεια· που το γεγονός φτωχαίνει τις λέξεις· που ο παρηγορητικός λόγος ακούγεται ως παραφωνία.Όμως ένα χρέος επιβάλλει να αρθρωθεί. Χρέος απέναντι σε εκείνους που βιώνουν τον αδιανόητο πόνο. Χρέος σε ένα κορίτσι που δεν πρόλαβε τη δική του άνοιξη.

Η Μαρία ήρθε στο σχολείο μας την προηγούμενη χρονιά. Αν και το χρονικό διάστημα που ζήσαμε μαζί ήταν μικρό, κατάφερε να μας κερδίσει με τον αυθορμητισμό και τη γλυκύτητα της. Με το ζεστό χαμόγελο και το ονειροπόλο βλέμμα της. Ήταν ένα γενναίο κορίτσι που πάλεψε τόσους μήνες δίνοντας μια άνιση μάχη…και πια δεν είναι κοντά μας. Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της, νιώθοντας πως χρειάζεται μεγάλη δύναμη για να αντέξεις την απώλεια ενός νέου παιδιού.

Σιωπηλοί, εμβρόντητοι, απροετοίμαστοι εντέλει αποχαιρετούμε ένα πλάσμα που όλοι θυμόμαστε δυνατό, γερό, γελαστό. Αποχαιρετούμε ένα κορίτσι που έδωσε την πιο δύσκολη, την πιο άνιση μάχη.

Μαρία, σε αποχαιρετούμε, σήμερα, με τη σκέψη πως θα συνεχίσεις με την κιθάρα σου να σκορπάς μελωδίες εκεί ψηλά! Χαμηλώνουμε το βλέμμα και σκύβουμε το κεφάλι, καθώς οδεύεις το ανεπίστρεπτο ταξίδι στη γειτονιά των αγγέλων.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

Οι καθηγητές σου από το ΓΕΛ ΓΟΥΒΩΝ“.

Πηγή: candiadoc

Σχετικά Άρθρα

Back to top button