ΕΛΛΑΔΑ

Οι «αετοί μας» σε ασκήσεις στο Αιγαίο με το αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» Εικόνες που κόβουν την ανάσα

Εικόνες που κόβουν την ανάσα έφερε η άσκηση που έγινε στο Αιγαίο, με τις ελληνικές δυνάμεις να κάνουν συνεκπαίδευση με τις αμερικανικές, στη διάρκεια του πλου του αεροπλανοφόρου DWIGHT D. EISENHOWER.

Η άσκηση έγινε στην ανατολική και κεντρική Μεσόγειο, με μονάδες του Ναυτικού μας να ενσωματώνονται στο «Αϊζενχάουερ» και αεροσκάφη μας να κάνουν εκπαίδευση εναέριας μάχης, διαψεύδοντας μάλιστα την Τουρκία που θέλησε να… διαψεύσει το γεγονός.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

«Από την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 κατόπιν σχεδιασμού και οργάνωσης από το ΓΕΕΘΑ και καθορισμού λεπτομερειών εκτέλεσης από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού ενσωματώθηκαν στη Δύναμη Κρούσης του Αεροπλανοφόρου USS DWIGHT D. EISENHOWER (Carrier Strike Group, CSG) κατά τον πλου του στην Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο, με σκοπό την προαγωγή του επιπέδου συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής συνοδείας και στο πλαίσιο συνεκπαίδευσης μέσων και Μονάδων των δύο χωρών, υλοποιήθηκε αριθμός συναφών τεχνικών αντικειμένων με τη συμμετοχή Φρεγάτας και Υποβρυχίου του Πολεμικού Ναυτικού.

Επιπρόσθετα, αριθμός αεροσκαφών της ΠΑ εκτέλεσε εκπαίδευση εναέριας μάχης με τα αεροσκάφη του Αεροπλανοφόρου σε ρόλο τόσο επιτιθέμενου όσο και αμυνόμενου, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας εκτελέσθηκαν πυρά Δυτικά Κρήτης και στο Πεδίο Βολής ΚΑΡΑΒΙΑ».

Η συνοδεία – συνεκπαίδευση θα ολοκληρωθεί κατά τις βραδινές ώρες της 27ης Ιουλίου 2020».

ΠΗΓΗ : Athensmagazine.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button