ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο μεγάλος ο σπουδαίος ηθοποιός ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο γάλλος ηθοποιός Μισέλ Πικολί, ο τελευταίος γίγαντας του γαλλικού σινεμά.

Ίσως ο πιο γνωστός από τους Γάλλους ηθοποιούς του 20ού αιώνα, ο Μισέλ Πικολί είχε πρωταγωνιστήσει σε ταινίες σκηνοθετών όπως ο Λουίς Μπουνιουέλ,

ο Μάρκο Φερέρι, ο Κώστας Γαβράς, ο Κλοντ Λελούς, ο Νάνι Μορέτι, ο Ζακ Ριβέτ, ο Άλφρεντ Χίτσκοκ, ο Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, ο Αλέν Ρενέ και ο Θόδωρος Αγγελόπουλος.

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός του γαλλικού σινεμά Μισέλ Πικολί

Ο γάλλος ηθοποιός Μισέλ Πικολί, ο τελευταίος γίγαντας του γαλλικού σινεμά, πέθανε σε ηλικία 94 ετών, ανακοίνωσε η οικογένειά του

Έχει κερδίσει το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στο φεστιβάλ των Καννών (1980) και την Αργυρή Άρκτο καλύτερου ηθοποιού στο Φεστιβάλ του Βερολίνου από κοινού με τον Στέλαν Σκάρσγκαρντ (1982).

Την είδηση του θανάτου ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Έχει κερδίσει το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στο φεστιβάλ των Καννών (1980)[2] και την Αργυρή Άρκτο καλύτερου ηθοποιού στο Φεστιβάλ του Βερολίνου από κοινού με τον Στέλαν Σκάρσγκαρντ(1982).

Επιλεγμένη φιλμογραφία

1954 Γαλλικό Καν Καν

1956 Οι πέντε φυγάδες

1962 Ο Χαφιές

1963 Η περιφρόνηση

1964 Το ημερολόγιο μιας καμαριέρας

1965 Το τρένο των δολοφόνων

1967 Τα κορίτσια του Ροσφόρ

1967 Η Ωραία της Ημέρας

1968 Ντιαμπολίκ

1968 Αναμνήσεις ενός ανηλίκου

1968 Η υποταγή

1969 Τοπάζ

1969 Ο Γαλαξίας

1970 Ερωτική αποκάλυψη

1971 Η τροτέζα και οι διαρρήκτες

1972 Η κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας

1972 Ο πειρασμός

1973 Ματωμένος γάμος

1973 Το μεγάλο φαγοπότι

1974 Η παλιοπαρέα

1974 Τα όργια του κολασμένου τρίο

1974 Το Φάντασμα της Ελευθερίας

1974 Κάτω τα χέρια απ’ τη λευκή γυναίκα

1975 Επτά εγκλήματα κατ’ εντολήν

1976 Η τελευταία γυναίκα

1976 Mado

1980 Ατλάντικ Σίτι

1982 Η περαστική του Σαν Σουσί

1986 Η δική μας νύχτα

1987 Η δύναμη του έρωτα

1990 Ο Μιλού το Μάη

1991 Η Ωραία Καβγατζού

1997 Γενεαλογία ενός εγκλήματος

1998 Πάθος στην έρημο

2001 Γυρίζω σπίτι

2003 Λιλί, το κορίτσι πειρασμός

2007 Η δούκισσα του Λανζέ

2008 Τριλογία 2: Η σκόνη του χρόνου

2011 Έχουμε Πάπα!

2012 Holy Motors

2014 Le goût des myrtilles ΠΗΓΗ .in.gr

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Το spicynews12.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button